طبق گزارشات اقتصادنیوز، افزایش قیمت دلار در هفته گذشته، منجر به افزایش قیمت سکه شد. به این ترتیب جهش قیمت دلار نتوانست بازار سکه را مهار کند. رئیس کل بانک مرکزی در تلاش است تا با انجام اقداماتی کاهش قیمت سکه را در بازار رقم بزند.
افزایش همزمان قیمت دلار و سکه باعث شد که رئیس بانک مرکزی از سیاستهای چند بعدی خود جهت مهار بازار ارز و کاهش قیمت سکه رونمایی کند. به این ترتیب شاید بتواند از نوسانات بازار تا حدی کم کند.
سیاستهای جدید بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز و کاهش قیمت سکه شامل ورود بخش خصوصی برای کمک به عرضه سکه، ارائه گواهی سکه بهار آزادی و حذف کردن مالیات بر سود سپرده اشخاص حقوقی از بودجه ۱۴۰۱ میباشد. علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد در حال حاضر میزان عرضه ارز بر تقاضا افزایش یافته و در تامین حواله و اسکناس مشکلی وجود ندارد.
اقدام اول؛ ورود بخش خصوصی برای عرضه سکه
اولین قدم بانک مرکزی برای مهار قیمت سکه، دادن مجوز به بخش خصوصی برای عرضه سکه است. با توجه به حبابی بودن قیمت سکه، به بخش خصوصی اجازه داده شده تا طلای آب شده به سکه تبدیل شده و وارد بازار شود. بر این اساس، با نظارت بانک مرکزی در این مورد کارگروهی تشکیل شده که مبادرت به عرضه سکه به روش ذکر شده خواهند کرد.
اقدام دوم؛ ارائه و انتشار گواهی سکه بهار آزادی در بازار
یکی دیگر از روشهای مهار قیمت سکه، انتشار گواهی سکه بهار آزادی است. علی صالح آبادی خبر داد که در هفته آتی اوراق سکه بهار آزادی منتشر خواهد شد. این اوراق با سررسید ۶ ماهه منتشر خواهد شد که معاف از مالیات بر بورس هستند. همینطور قیمت تسویه اوراق نیز با توجه به قیمت روز سکه است.
آیا سیاست ها منجر به کاهش قیمت سکه خواهد شد؟
تحلیلگران بازار بر این باورند که دلار در روزهای اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده است. اما عاملی که باعث شد نوسانات دلار در یک سال اخیر کمی رنگ ثبات به خود بگیرد، امید به لغو تحریمها بود. اما عدهای دیگر از کارشناسان معتقدند که برخی فرصت سوزیها در حوزه توافق هستهای باعث شده که کار بانک مرکزی در مورد مهار بازار و تثبیت قیمت سکه دشوار شود. به این ترتیب شاید به سختی بتوان قیمت سکه را از نوسان خارج نمود. در نهایت اینکه تا زمانی که قیمت دلار رو به افزایش است، قیمت سکه نیز تاثیر گرفته و روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
اخبار بیشتر در سایت گالوانیزه۲۴