عناوین
یکی از نقاط ضعف آهن و فولاد، درصد بالای آسیب پذیری و اکسیده شدن آن است. به همین دلیل کارشناسانی و تولید کنندگان، برای این مسئله راه حلی پیدا کردهاند. گالوانیزاسیون یا روی اندود کردن آهن، یکی از روشهایی است که از اکسید شدن آهن جلوگیری میکند. در این مقاله از سایت گالوانیزه ۲۴ سعی داریم تا مطالب مفیدی در مورد ورق گالوانیزه و کاربردهای آن را به زبانی ساده به شما توضیح دهیم.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورقهای فولادی برای اینکه در برابر شرایط محیطی مثل زنگ زدگی یا خوردگی، مقاومت بیشتری داشته باشند، گالوانیزه میشوند. گالوانیزاسیون به این معنا است که سطح خارجی ورقهای آهنی با استفاده از فلز روی، پوشانده میشود. در نهایت با قرارگیری این فلز بر روی ورق آهنی، ورق گالوانیزه یا آهن گالوانیزه تشکیل میشود.
به این ترتیب زمانی که ورقهای فولادی در برابر رطوبت یا شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف قرار میگیرند، دچار خوردگی یا زنگ زدگی نشده و مقاومت بالایی به دست میآورند. در واقع خاصیت گالوانیزه کردن این است که از ورق پایه که همان فولاد یا آهن است، محافظت کرده و روند فرسوده شدن ورقهای گالوانیزه بسیار طولانیتر اتفاق خواهد افتاد.
روش های مختلف گالوانیزه کردن
گالوانیزه کردن ورقهای آهنـی به روشهای مختلفی انجام میگیرد که پایه و اساس همه این روشها استـفاده از فلز روی است. دلیل ایـنکه از فلز روی برای گالـوانیزه کـردن استفاده میشود این است که در زمان برقراری ارتباط با دیگر فلزات، به سمت آند بودن میرود. برای آشنایی بیشتر با روشهای گالوانیزه کردن میتوانید به مقاله روشهای گالوانیزه کردن ورقهای آهنی در سایت گالوانیزه ۲۴ مراجعه کنید.
انواع ورق های گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه مانند هر فلز دیگری در انواع مختلفی وجود دارند که به ترتیب زیر هستند:
- گالوانیزه گل دار
- گالوانیزه بدون گل
- گالوانیزه گل دار معمولی
نکتهای که در مورد ورقهای گلدار وجود دارد این است که این گلها در واقع به دلیل ناخالصی سرب در حوضچه مذاب روی است. در واقع به میزانی که این مقدار سرب کمتر باشد، گل ورق گالوانیزه کمتر خواهد بود. به دلیل مضراتی که سرب بر روی محیط زیست میگذارد، تولید کنندههای ورقهای گالوانیزه درصدد هستند که تولیـد ورقهای گالوانیزه را کمتـر کنند. به این شکل که دیگر در آیندهای نه چندان دور، ورقهای گالوانیزه گلدار تولید نخواهند شد.
ویژگی های ورق های گالوانیزه
مهمترین ویژگی ورق گالوانیزه این است که در برابر زنگ زدگی، خوردگی و رطوبت مقاومت بالایی دارد. اما از دیگر ویژگیها و مزیتهای ورق گالوانیزه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طول عمر بالا
- استحکام و مقاومت زیاد در برابر خوردگی، رطوبت و زنگ زدگی
- سلامت پوشش سطحی ورق گالوانیزه
- هزینههای پایین نگهداری
- مقرون بصرفه بودن نسبت به دیگر ورقها در برابر زنگ زدگی مانند ورق استیل
- ظاهر زیبا و براق
- رنگ پذیری بسیار آسان
- فرمگیری راحت ورق گالوانیزه
- جوشکاری بسیار آسان گالوانیزه
کاربرد ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه به دلیل مزیتها و ویژگیهای خاص آن مانند مقاومت در برابر زنگ زدگی، در بسیاری از صنایع از آن استفاده میشود. به همین دلیل در مناطق و مکانهایی که میزان رطوبت بالا است، از ورقهای گالوانیزه استفاده میشود. در ادامه این مطلب به کاربرد ورقهای گالوانیزه میپردازیم.
- استفاده از ورقهای گالوانیزه در ساختمان سازی
- استفاده در صنعت کشاورزی
- ساخت کانال تهویه هوا
- ساخت انواع کانکس و کانتینر
- ساخت بیلبورد
- ساخت مخازن در انواع متحرک و ثابت
- ساخت سقف و سالنهای صنعتی و غیر صنعتی
- ساخت پنلهای برق صنعتی و شهری
- ساخت محصولات فولادی
- ساخت انواع پروفیل
- ساخت لوازم آشپزخانه مانند یخچال، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و غیره
عمر ورق های گالوانیزه
ورقهای گالوانیزه جزء آن دسته از فلزاتی هستند که عمر بسیار طولانی نسبت به دیگر هم نوعان خود دارد. طول عمر ورق های گالوانیزه را به طور تقریبی میتوان بین ۲۰ تا ۳۰ سال تخمین زد. البته این مدت زمان به نوع محیط و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. چنانچه ورقهای گالوانیزه در شرایط آب و هوایی گرم و به دور از رطوبت قرار بگیرند، میتوان گفت که عمر آنها همیشگی خواهد بود.
نکته مورد توجه این است که در صورتیـکه میخواهید در فضای باز از آهن گالوانیزه استفاده کنید، بهتر است که فولاد گالوانیزه گرم را انتخاب کنید. این دسته از ورقهای گالوانیزه در محیطهای مختلف، طول عمری معادل ۷۰ سال خواهند داشت.
برای افزایش طول عمر ورق گالوانیزه میتوان آنها را رنگ کرد. نکته قابل توجه این است که قبل از اقدام به رنگ کردن ورق گالوانیزه میبایست سطح آن کامل تمیز و بدون هیچگونه غبار، آلودگی، نمک و بطور کلی محلولات کروم باشد که این تمیز کردن به وسیله دستگاههای شوینده و تهویههای فلزی انجام میگیرد.
ابعاد ورق های گالوانیزه
خریدار برای اینکه بهتر بتواند در مورد خرید ورقهای گالوانیزه تصمیم بگیرد، باید از ابعاد و اندازه ورق گالوانیزه مطلع باشد. ما در سایت گالوانیزه ۲۴ تمامی ابعاد ورقهای گالوانیزه را برای شما میآوریم تا با استفاده از آن بتوانید انتخاب دقیق و درستی داشته باشید.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت گالوانیزه ۲۴ سعی بر آن داشتیم که شما را با galvanize ، ویژگیها و کاربردهای آن آشنا کنیم. فرایند گالوانیزاسیون یکی از عملیاتی است که نقطه ضعف ورقهای آهنی و فولادی را که در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار آسیبپذیر هستند را جبران میکند. روی اندود کردن ورقهای آهنی با روشهای گوناگونی انجام میگیرد که هر کدام از این روشها، کاربردهای خود را دارند. جهت دریافت مشاوره و یا خرید و سفارش انواع ورق گالوانیزه به فروشگاه گالوانیزه ۲۴ مراجعه کنید.
2 thoughts on “ورق گالوانیزه و کاربردهای آن”
سلام استاد.
لطفا درمورد گالوانیزه یا تحقیق کنید یا مطالعه یا تجربه.این مطالبی که شما مینویسیددارای اشتباهات زیاد است وناشی از عدم اطلاع شماست .لطفا اطلاعات درست رادرج کنید.
سلام
ممنون از نظر شما.اگر مقاله ای دارید می تونید برای ما ارسال کنید.